+421 2 322 123 11  info@ardaco.com Pon-Pia: 09:00-11:00 / 13:00-15:00

Elektronický podpis bez čítačky priamo vo vašom mobile!

Koniec komplikovaným procesom s elektronickým podpisom. Užívateľský príjemné prostredie, rýchlosť a predovšetkým 100% bezpečnosť. S novou a jedinou mobilnou aplikáciou svojho druhu QSign™ budete mať svoj kvalifikovaný elektronicky podpis na dosah ruky – vo vašom mobilnom telefóne.

Spoločnosť Ardaco, ktorá v priebehu rokov vyvinula niekoľko nových a patentovaných technológií, vrátane elektronickej ochrany papierových dokumentov, prichádza s novinkou QSign™ - aplikáciou na podpisovanie dokumentov pomocou mobilného zariadenia.

Podpisovanie bezpečne pomocou mobilu?

Kvalifikovaný elektronický podpis vám prináša možnosť podpisovať sa bezpečne a zaručuje najvyššiu úroveň dôveryhodnosti, kde je identita osoby, ktorá dokument podpísala, nepopierateľná. K podpisu nepotrebujete notára, keďže podpis s časovou pečiatkou má rovnakú právnu váhu ako ten úradne osvedčený a overenie platnosti podpisu vám zároveň poskytuje informáciu, či podpísaný dokument nebol po podpise pozmenený. Kvalifikovaný elektronický podpis je v konečnom dôsledku rovnocenný originálnemu podpisu rukou a perom na papier.

Kvalifikovaným elektronickým podpisom zároveň môžete spojiť viac dokumentov do jedného, aj keď sú podpísané niekým iným a podpisovať aj viac dokumentov naraz. Kvalifikovaný elektronický podpis tiež umožňuje automatizované spracovanie a archiváciu dokumentov, čím optimalizujete svoje interné procesy. Koniec koncov, používanie elektronického podpisu vám výrazne uľahčí život, ušetrí drahocenný čas, aj náklady na komunikáciu.

Image

Prečo mať podpisovanie od nás?

Na podpisovanie kvalifikovaným elektronickým podpisom už nepotrebujete čipovú kartu, podpis budete mať stále so sebou v mobilnom telefóne alebo tablete a stratou mobilného zariadenia na rozdiel od čipovej karty neprídete o možnosť podpisovania. Môžete ho použiť ihneď na inom spárovanom zariadení a agendu za vás môže bezpečne vykonávať niekto iný. Nech ste v tom momente kdekoľvek, stačí cez mobilný telefón potvrdiť samotný úkon podpísania.

Ako na to?

Vytvorte si účet iba pomocou registrácie vašej e-mailovej adresy a nastavte prístupové heslo. Kvôli bezpečnosti slúži zadaná e-mailová adresa len na komunikáciu s nami, pričom budete prostredníctvom nej vždy informovaný o dôležitých úkonoch, odohrávajúcich sa vo vašom účte. Súčasťou procesu vytvorenia účtu je spárovanie mobilného zariadenia, ktoré budete používať na podpisovanie alebo autorizovanie podpisovania dokumentov.

Po úspešnej inštalácii aplikácie sa do nej prihlásite pomocou prístupového mena, ktorým je vaša e-mailová adresa a prístupového hesla. Na odomknutie aplikácie môžete použiť napríklad odtlačok prsta alebo PIN. Následne môžete pridať dokument, ktorý chcete podpísať, zadať autorizačný kód a autorizovať. Váš dokument bol takto úspešne podpísaný. Teraz ho môžete zdieľať so svojimi kontaktmi alebo ho poslať prostredníctvom emailu bez ďalších zbytočných komplikácií a úkonov.

Európska Únia vyžaduje od každého členského štátu, vrátane Slovenska, zavádzanie elektronickej formy komunikácie, digitalizáciu a odstránenie papierových dokumentov všade, kde to je možné. Stáva sa čoraz žiadanejším a v oblasti potreby právnych úkonov je mu vytváraný čoraz väčší priestor. QSign™ Mobile ako jediný na Slovensku spĺňa normy Európskej Únie, eIDAS, na vzdialené podpisovanie prostredníctvom mobilných zariadení. Spojte sa s inovatívnym lídrom a držte krok s dobou!

Aplikáciu QSign™ nájdete v App Store aj Google Play.