+421 2 322 123 11  info@ardaco.com Pon-Pia: 09:00-11:00 / 13:00-15:00

Prevod dokumentov do elektronickej podoby nám nerobí problém

Potrebujete previesť dokumenty do elektronickej podoby bez toho, aby stratili svoju právnu validitu? Neviete ako na to a či je to vôbec možné? S aplikáciou QSign™ Konverzia vyriešite tento problém rýchlo a bezpečne v pohodlí domova.

Spoločnosť Ardaco je lídrom v komunikačnej a informačnej bezpečnosti. Počas svojho pôsobenia na trhu sa jej podarilo vyvinúť nové technológie, medzi ktoré patrí aj aplikácia pre kvalifikovaný elektronický podpis QSign™, ktorú môžete mať vždy po ruke v podobe mobilnej aplikácie.

Elektronický podpis od Ardaca má viacero výhod. Je rýchly a bezpečný, a na jeho použitie nepotrebujete čipovú kartu. Jedným z nadstavbových riešení QSign™ je aj zaručená konverzia, ktorá vám ešte viac uľahčí prácu s elektronickými dokumentmi. Pýtate sa o čo ide a kde by ste ju využili?

Čo je zaručená konverzia?

Zaručená konverzia zabezpečuje prevod dokumentov z listinnej do elektronickej podoby alebo naopak, pričom tento dokument nestráca právnu validitu. Tento prevod sa vykonáva na základe zákona č. 305/2013 Z. z. o e-Governmente. Dokument vytvorený pomocou zaručenej konverzie má rovnaké právne účinky ako osvedčená kópia originálu.

Image

Kde využiť zaručenú konverziu?

Prevod dokumentov z elektronickej do listinnej podoby alebo naopak sa využíva napríklad pri elektronickom výpise z registra trestov, pri elektronickom výpise z obchodného registra, či podaniach na kataster alebo súdy. Ak ich potrebujete vo fyzickej podobe, jednoducho to vyriešite zaručenou konverziou. Zaručená konverzia je výhodná aj pri archivovaní dôležitých dokumentov. Tie si môžete konvertovať do elektronickej podoby a takto uchovávať na dátovom úložisku.

Ako urobiť zaručenú konverziu?

Pomocou aplikácie QSign™ Konverzia je vytvorenie zaručenej konverzie bezpečné a jednoduché. Ako oprávnená osoba na výkon zaručenej konverzie sa najprv prihlásite na portál zaručenej konverzie. Na výber máte dva druhy konverzií. Buď chcete dokumenty konvertovať do elektronickej podoby, alebo zase naopak z elektronickej podoby do listinného formátu.

Súčasťou každej zaručenej konverzie je aj overovacia doložka. Tá sa vám v portáli vygeneruje potom, čo si vyberiete formát. Následne stačí vypísať potrebné údaje a stlačiť tlačidlo Konvertovať.

Takto konvertovaný dokument je potrebné podpísať. Urobíte to jednoducho pomocou aplikácie QSign™, ktorá je s portálom zaručenej konverzie prepojená.

Zaujalo Vás?

Ak by ste chceli vedieť o zaručenej konverzii viac, neváhajte kontaktovať spoločnosť Ardaco, ktorá vám rada poradí a navrhne najvhodnejšie riešenia pre vás.