+421 2 322 123 11  info@ardaco.com Pon-Pia: 09:00-11:00 / 13:00-15:00

Buďte s nami o krok vpred s QSign 6

Smartfónom zaplatíte v obchode, na diaľku zapnete zavlažovanie v záhrade, či skontrolujete domácu bezpečnostnú kameru. Vedeli ste však, že cez mobilný telefón si môžete uľahčiť život a ušetriť čas aj pri používaní elektronických služieb?

Mnohí z vás už vlastnia občiansky preukaz s čipom a majú na ňom vydaný kvalifikovaný certifikát. Teda, ako bežní užívatelia hovoria, že „vlastnia elektronický podpis“. Najčastejšie ho používate napríklad na podanie daňového priznania, zápis na obchodnom alebo živnostenskom registri, prihlasujete motorové vozidlo alebo zapisujete nehnuteľnosť na kataster a podobne. Pre vykonanie všetkých takýchto úkonov potrebujete komunikovať so štátom cez príslušné webové portály. To si doteraz vyžadovalo okrem softvéru na podpisovanie použitie aj ďalších prostriedkov pre podpísanie podania ako je čipová karta, čítačka, ovládače ku karte, ktoré so sebou prinášajú aj dodatočné technické ťažkosti.

Len jedna aplikácia

Aby sme používateľom uľahčili používanie elektronického podpisu v praxi, vyvinuli sme novú verziu našej desktopovej aplikácie QSign 6, ktorá umožňuje nielen podpisovať dokumenty uložené v počítači, ale aj podpisovať formuláre a dokumenty priamo na webových portáloch verejnej správy, a to všetko pomocou mobilného podpisovania.

Pomocou mobilnej aplikácie Slovensko v mobile sa už dnes môžete prihlásiť na portál slovensko.sk a na ďalšie portály bez použitia občianskeho preukazu (eID). QSign 6 umožňuje podpisovanie priamo na týchto portáloch aj bez použitia čipovej karty. Namiesto čipovej karty použijete na autorizáciu svojho podpisu mobilnú aplikáciu QSign Mobile.

Môžete tak bez použitia občianskeho preukazu využívať všetky služby, ktoré sú poskytované cez portál slovensko.sk, Portál Finančnej správy či Portál elektronických služieb katastra nehnuteľností, a postupne k nim budú pribúdať aj ďalšie portály.

Image

Hromadné podpisovanie

Chcete podpísať viacero dokumentov naraz? Pre QSign 6 s mobilným podpisovaním to nie je problém, naraz môžete podpísať stovky až tisíce dokumentov. Okrem štandardnej licencie QSign Desktop, ktorá umožňuje podpisovanie dokumentov z počítača po jednom, máme v ponuke aj licenciu QSign Destop PLUS umožňujúcu hromadné podpisovanie, ktoré skráti čas vybavovania aj rozsiahlejšej agendy. Proces podpisovania je totiž násobne rýchlejší ako pri použití čipovej karty.

Ďalšie využitie

Okrem hromadného podpisovania viacerých dokumentov, môžete desktopovú aplikáciu QSign 6 a mobilné podpisovanie integrovať s Vaším informačným systémom alebo registratúrou. Výhodou tohto prepojenia je, že nebudete obmedzovaní na použitie jednej čipovej karty a môžete tak rozdeliť agendu medzi viaceré osoby, čo ocenia napríklad právnické alebo účtovnícke kancelárie. Spojenie aplikácie QSign 6 a mobilného podpisovania môžete využiť aj v našom riešení zaručenej konverzie.

Ako získať QSign 6 s mobilným podpisom?

  1. Vytvorte si nový účet a požiadajte o vydanie certifikátu pre mobilné podpisovanie. Po zakúpení predplatného v mobilnej aplikácii QSign Mobile môžete využívať podpisovanie dokumentov v mobile.
  2. Následne si nainštalujte a zakúpte niektorú z licencií desktopovej aplikácie QSign 6 a ihneď môžete začať podpisovať svoju agendu v počítači pomocou mobilného podpisovania.